eerste communie

Uw zoon of dochter zit in het tweede leerjaar en is gedoopt in de Rooms Katholieke kerk. In afspraak met de Pastorale Eenheid Heilige Martha en Maria en het bisdom kunnen zij dit schooljaar hun eerste communie vieren. Hiertoe volgen zij wel de katholieke godsdienstleer.

Wie zijn eerste communie doet, wil Jezus een plaats geven in zijn leven. Het mag dus geen losstaand feit of gebeurtenis zijn. Zij moeten thuis en in de parochie ervaren dat ‘zijn/haar eerste communie doen’ belangrijk is voor ouders, opvoeders en de parochiegemeenschap. Samen inspireren we ons aan Jezus’ boodschap en zetten we een belangrijke stap op de weg van geloof. Het is een belangrijk moment in het leven van je kind en een feestelijke stap. Samen staan we stil bij deze betekenis en keuze.

Binnen het gezin ligt de eerste en voornaamste ervaringsruimte waarin ouders de aangewezen personen zijn om hun kind gelovig op te voeden. Het is vooral uw zaak en uw bewuste keuze! Dit wil zeggen dat wij niemand verplichten deel te nemen aan deze Eerste Communie. Het is uw vrije keuze.

In de school zijn er de godsdienstlessen, een leeroverdracht. In de parochie trachten we ernaar te leven. De eerste communie is een initiatiesacrament, een thuiskomen in de christengemeenschap ter plaatse.

De inschrijving voor de eerste communie gebeurt op de ouderavond  begin schooljaar.

U kan uw kind nu al aanmelden  op eerstecommunieoostmalle@gmail.com (naam kind, ouders, adres)