Amable

Jongerenwerking Amable actief in Pastorale Eenheid

Ons logo verwijst naar de 3 pijlers van onze werking: groep, engagement en geloof.

 

GROEP

Het woord ‘Amable’ komt van ‘vriendschap’. In onze groep wordt dan ook tijd gemaakt om samen fijne momenten te beleven, met een hapje en een drankje, … Wij voelen ons ook verbonden met elkaar, met anderen, met God, … Dit doen we in allerlei toffe activiteiten, ongeveer één bijeenkomst per maand.

ENGAGEMENT

We bezoeken o.a. regelmatig bejaarden. Zo zijn er de contactmomenten ‘Op de koffie bij Amable’ in het WZC ter Bleeke in Oostmalle. Er zijn ook spontane bezoekjes, en af en toe organiseren we een feestje in een zorginstelling.
Op onze eigen kleine manier proberen we zo om van de wereld een betere plaats te maken.

GELOOF

Wat we doen, doen we vanuit ons geloof. Uiteraard zijn ook ‘zoekende’ jongeren welkom. Geloven staat niet stil: we organiseren dan ook momenten waarbij jongeren verder kunnen gaan op hun geloofsweg of hun zoektocht. Dit kan door spelactiviteiten, getuigenissen, filmavonden, uitstappen…

Ook nemen we soms deel aan activiteiten van Inspirelli in de regio (rond Turnhout en Hoogstraten-Rijkevorsel).

 

IN MALLE & ZOERSEL

Historisch is onze groep verbonden met de Sint-Laurentiusparochie van Oostmalle. Vandaag maakt deze parochiegemeenschap deel uit van de Pastorale Eenheid voor alle parochies in Malle en Zoersel. Ook wij hebben onze werking verbonden aan deze van de pastorale eenheid. Alle jongeren van Malle en Zoersel zijn welkom om met ons mee te doen. We krijgen hierbij ondersteuning van Jongerenpastoraal Antwerpen.

Heb je suggesties, voorstellen, tips … voor de uitbouw van onze werking ? Ben je geïnteresseerd in onze werking? Misschien ken je jongeren die op zoek zijn naar een traject na het vormsel?

Mail dan naar onderstaand adres, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de verdere stappen, onze initiatieven & activiteiten.

Neem zeker ook een kijkje op de website van de pastorale eenheid van Malle en Zoersel:
www.kerknet.be/organisatie/pastorale-eenheid-h-martha-en-maria-malle-zoe…

 

Spread the word!

Meer info: bart_adams1@yahoo.com