vormselfoto’s 2021-2022

Doopsel, vormsel, naamopgave

God, wie is Hij?

Paulus vertelde over Zijn en onze God aan de Atheners.  In Jezus leren we God beter kennen. Door ons doopsel werden wij opgenomen als christen in de grote familie van God. Jezus willen we beter leren kennen en dat verklaarden we in de naamopgave. Net zoals Jezus zeggen we aan mensen; ‘Wat wil je dat ik voor je doe?” We willen overeind komen net als Bartimeüs en de handen uit de mouwen steken.

Ten dienste van…, zich engageren

De weg van Jezus gaan, is er zijn om je in te zetten waar het kan met je eigen talenten. Dat kan door mensen te helpen genezen, door te helpen aan een beter klimaat, door verder te groeien en na te denken hoe je je leven vruchtbaar kan inzetten voor anderen.

Vrijwilligers uit verschillende hoeken kwamen getuigen over hun engagement en wat het voor henzelf betekent: Rode Kruis, Natuurpunt, Ziekenzorg, Damiaanactie, Oxfam. Ook de jongeren van Amable (IJD) vertelden entousiast over hun activiteiten. Tenslotte maakten de vormelingen hun persoonlijke keuzes uit een lijstje engagementen. Proficiat hoor!

Ondertussen liet Chris Van Vliet de ouders kennis maken met de tijd van de eerste christenen in Athene die vergelijkbaar is met onze tijd. We mogen ons bemoedigd weten in onze  keuze voor een christelijke opvoeding, hoe aarzelend en beperkt ook. Ook in Paulus’ tijd ging het schoorvoetend. Met velen worden we uitgenodigd op tweede Pinksterdag,6 juni 2022, niet op de Aeropaag in Athene maar op de Grote Markt in Turnhout.

Laudato si o mi signore (Ik prijs u mijn God)

Om de zon, de maan, de sterren.

Om ‘t heelal en al de schepselen,

om de vissen en de bomen,

en om ‘t vuur, de waterstromen….

De vormelingen brachten het lied in de praktijk tijdens hun engagement natuurbeheer onder leiding van Natuurpunt. Houtkanten werden aangeplant met besdragende struiken voor vogels en bloemen met veel nectar voor de insecten. Vele handen maakten licht werk, samen sterk. En de inwendige mens werd versterkt met lekkere pompoensoep, boterhammen en cake. Zo kregen we een 400-tal boompjes de grond in. En er was nog tijd voor een glibberige wandeling in het gebied met gezonde vrieskou.