Hot news

1973 – 2023 Onze heropgebouwde kerk bestaat 50 jaar

Aan alle verenigingen van de parochie     

Tijdens het weekend van 20,  21 en 22 oktober 2023 willen we dit jubileum een feestelijk cachet geven.

  • Op vrijdag 20/10 plannen we een feestelijke opening met een tentoonstelling van foto’s uit je vereniging of werkgroep, een getuigenis van 50 jaar geleden, een muzikaal intermezzo en een blik op het huidige Kerk-zijn, gevolgd door een receptie.

Duik in jullie archief en zoek wat foto’s die representatief zijn voor je vereniging.

Wie was leider 50 (40, 30…)jaar geleden? Een paar groepsfoto’s van toen of recentelijk, een paar kampfoto’s, een start- of kampviering, een groepsvlag, typische activiteiten…  Maak een mooie selectie over deze periode.

Om originelen niet te beschadigen of verloren te laten gaan, vragen we kopies te maken.Je krijgt een paneel om alles te bevestigen. Meer daarover later.

Als jullie vereniging hieraan wil meewerken, vragen we om dit te bevestigen tegen 30 mei  naar parochielaurentius@gmail.com met naam van de vereniging, de contactpersoon, mailadres en telefoonnummer.

  • Op zaterdag 21/10 treedt Lisa del Bo op.
  • Op zondag 22/10 is er een eucharistieviering met receptie.

Heel veel dank voor jullie medewerking,

De kerkraad en het parochieteam

Viering jubilarissen met Pinksteren

In de  “Malse Courant”  van januari 2023 lezen we dat heel wat echtparen hun gouden, diamanten en briljanten bruiloft vieren in de loop van dit jaar. Aan de hand van die namen en adressen kunnen we de echtparen uitnodigen. Met de parochiegemeenschap van Sint-Laurentius Oostmalle willen we hierbij stilstaan en vinden we het passend dit te kunnen vieren. Dit jaar kan de viering gewoon doorgaan op Pinksterdag, 28 mei om 11.00 u. in onze parochiekerk die als nieuw gebouw na de tornado ook jubileert. Geopend in 1973 staat ze er nu 50 jaar. Dat gaan we ten gepaste tijde vieren. Vijf maanden gaan reeds vooraf aan 28 mei. Meerderen hebben hun huwelijksverjaardag in familiekring al gevierd. De anderen volgen. Zo hopen we toch want hélaas zijn enkele jubilarissen ons reeds ontvallen.

We vieren samen eucharistie en danken de Heer voor al die jaren van verbondenheid en zorg voor elkaar en het gezin. We vragen zijn zegen voor de komende tijd.

Kom met je gezin, kinderen en kleinkinderen, de buren, de vrienden en verwanten mee danken en vieren. Ze zijn allen welkom en ook uitgenodigd na de viering om een glaasje te heffen en jullie alle goeds te wensen.

Mogelijk zijn er jubilarissen die niet vermeld stonden in de ‘Malse Courant’ maar hun jubileum kerkelijk willen vieren. Ze zijn welkom maar spelen best hun namen door zoals van de aangeschreven gevraagd wordt hun deelname te bevestigen met een briefje in de brievenbus van de pastorie, Dorpsweg 4, een telefoontje op nr. 03 309 22 22, een mail naar parochielaurentius@gmail.com of wouters.fr@kynet.be . Dankjewel.

Graag zien we jullie aanwezig en wensen we jullie alle geluk toe en vooral een goede gezondheid die de draagkracht is van alles.